ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ομόνοια 29ης Μαΐου – ΣΕΡΓΙΟΥ στο {TS}: «Το δικό μας σπίτι – Σχεδόν ακατόρθωτο και το κατάφεραν»

Ομόνοια 29ης Μαΐου – ΣΕΡΓΙΟΥ στο {TS}: «Το δικό μας σπίτι – Σχεδόν ακατόρθωτο και το κατάφεραν»

Ένας από τους μεγάλους στόχους της Ομόνοιας 29ης Μαίου έγινε πραγματικότητα καθώς η πρώτη ομάδα και η Κ19 πάτησαν γρασίδι στο νέο προπονητικό κέντρο της ομάδας στους Εργάτες! (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Με αφορμή αυτή την εξέλιξη το ThemaSports επικοινώνησε με τον προπονητή της ομάδας, Μιχάλη Σεργίου, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το νέο προπονητικό κέντρο, το νέο σπίτι για αυτόν και τους παίκτες του.

Παράλληλα αναφέρθηκε από την πορεία που άρχισε από το αγροτικό μέχρι την Γ’ κατηγορία, την εξαιρετική λειτουργία και οργάνωση της Ομόνοιας 29ης Μαΐου αλλά και τον στόχο του πρωταθλήματος και της Β’ κατηγορίας. «Πόσες ομάδες ξέρετε στην Κύπρο από την Ά κατηγορία μέχρι την Γ’ και πιο κάτω να έχουν δικό τους γήπεδο για προπόνηση; Σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας είμαστε σε ψηλότερο επίπεδο από την Γ’ κατηγορία», ήταν οι χαρακτηριστικές ατάκες του.

Τέλος αναφέρθηκε και στο πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο κόσμος και η απουσία του λόγω κορωνοϊού ενώ εξέφρασε και την στήριξη τους στις ομάδες Λεμεσού και Πάφου που δεν μπορούν ούτε προπόνηση να κάνουν λόγω των μέτρων κορωνοϊού.

Δηλώσεις στον Ανδρέα Χρίστου:

Για την ολοκλήρωση του προπονητικού κέντρου: «Μας τιμά αυτό το γεγονός σαν ομάδα. Νιώθουμε απέραντη ευγνωμοσύνη προς τη διοίκηση και τον κόσμο, οι οποίοι σε δύσκολους καιρούς μας παρέχουν ότι χρειαζόμαστε. Ουσιαστικά έχουμε πλέον το δικό μας σπίτι. Ήταν πολύ δύσκολο να παίζουμε και να κάνουμε προπονήσεις σε ξένα γήπεδα, έπρεπε να συμβιβαζόμαστε με τις ώρες και τους όρους των άλλων ομάδων αφού δεν ήταν δικά μας τα γήπεδα. Πλέον έγινε ένα πολύ συμαντικό βήμα για την ανάπτυξη του συλλόγου. Και η διοίκηση και ο κόσμος από την αρχή έτρεξαν αυτό το εγχείρημα πάρα πολύ και με πολύ κόπο».

Για το τι σημαίνει αυτό το έργο: «Ήταν ένας από τους στόχους που τέθηκαν από την αρχή. Πόσες ομάδες ξέρετε στην Κύπρο από την Ά κατηγορία μέχρι την Γ’ και πιο κάτω να έχουν δικό τους γήπεδο για προπόνηση; Είναι ελάχιστες και οι υπόλοιπες στηρίζονται σε αυτά της πολιτείας. Βλέπουμε πόσες ομάδες έχουν έδρα το Μακάρειο. Είναι σχεδόν ακατόρθωτο και το κατάφεραν».

Για την πορεία του ως προπονητής με την ομάδα από το αγροτικό μέχρι σήμερα στην Γ’: «Υπήρχαν πολλές δυσκολίες καθώς ήμασταν μια καινούρια ομάδα. Στην πορεία φάνηκε πως δουλέψαμε όλοι σοβαρά και καταφέραμε να προχωρήσουμε το πρότζεκτ. Ήρθαν επιτυχίες συνεχόμενες, η μια μετά την άλλη. Πολλοί έλεγαν μετά την πρώτη χρονιά στο αγροτικό ότι όλο αυτό είναι μια φούσκα. Δεν θα φύγουν από το αγροτικό, δεν ua αντέξουν στην Επίλεκτη και άλλα πολλά όμως τους διαψεύσαμε».

Πως το έζησε ο ίδιος αφού είναι από την πρώτη μέρα στην Ομόνοια 29ης Μαΐου: «Και εγώ κατάλαβα από την αρχή ότι γίνεται μια σοβαρή δουλειά και με πειθαρχία. Δημιουργήθηκε μέχρι και ομάδα Κ19. Υπάρχουν και άλλοι στόχοι ακόμη. Μόνο μεγαλώνει αυτή η ομάδα. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από πολλές ομάδες. Σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας είμαστε σε ψηλότερο επίπεδο από την Γ’ κατηγορία».

Για τους αγωνιστικούς στόχους: «Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και στόχος μας είναι όπως είπα από την αρχή το πρωτάθλημα. Πέρσι μας το στέρησε ο κορωνοϊός, αν και ήμασταν πολύ μπροστά. Ελπίζω φέτος να συνεχιστεί στο γήπεδο το πρωτάθλημα, αφού τώρα υπάρχει διακοπή, και να το διεκδικήσουμε μέχρι τέλους για να πάμε στη Β’ κατηγορία. Εάν τα καταφέρουμε, θα καθίσουμε όλοι μαζί με τη διοίκηση και θα τα βάλουμε όλα κάτω στο τραπέζι για να δούμε πως θα προχωρήσουμε».

Για τις νίκες στα τελευταία λεπτά: «Δείχνει το μέταλλο αυτής της ομάδας, δεν δεχόμαστε να χάσουμε. Πολλοί θα το πουν τύχη όμως ένα ματς διαρκεί 90 λεπτά. Κάθε λεπτό μπορείς να σκοράρεις ή να δεχθείς γκολ. Εμείς έχουμε σωστή νοοτροπία. Για εμάς θα ήταν άδικο αν δεν πέρναμε αυτές τις νίκες με βάσει τις εμφανίσεις μας και τις ευκαιρίες σε αυτά τα παιχνίδια».

Για το πόσο σημαντική είναι η απουσία του κόσμου λόγω κορωνοϊού: «Ο κόσμος είναι πάρα πολύ σημαντικός, είναι ο 12ος μας παίκτης. Ταυτόχρονα ο κόσμος σημαίνει και πίεση για καλές εμφανίσεις αλλά και αποτελέσματα. Οι παίκτες μας ξέρουν ότι υπάρχει πίεση όμως είναι απίστευτη η δυναμική και η στήριξη τους. Τώρα μας λείπει αφάνταστα ο παλμός και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν. Ευχόμαστε να τους έχουμε κοντά μας σύντομα. Λείπει από όλα τα γήπεδα αυτό, είτε εντός παίζουμε είτε εκτός. Με τον κόσμο μας βλέπαμε πράγματα που δεν τα βλέπαμε ούτε στην Α’ κατηγορία. Μάθαμε να ζούμε μαζί τους, να κερδίζουμε και να χάνουμε μαζί».

Για τις ομάδες Λεμεσού-Πάφου που δεν μπορούν ούτε προπόνηση να κάνουν λόγω των μέτρων: «Είμαστε δίπλα στους προπονητές, τους παίκτες και τις ομάδες. Είναι άδικο να μην μπορούν να προπονηθούν. Υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα. Είναι πιο εύκολο να κολλήσει κάποιος εκτός γηπέδου, είδαμε πόσα κρούσματα υπάρχουν στο ποδόσφαριο και πόσα σε άλλους τομείς. Πρέπει να μας αφήσουν να δουλέψουμε σωστά, εξάλλου η άθληση είναι υγεία. Το ποδόσφαιρο είναι και ένας τρόπος εκτόνωσης από όλα αυτά. Έχουμε δει ότι οι ομάδες Γ’ κατηγορίας και επίλεκτης δεν έχουν την στήριξη που χρειάζονται, ότι κάνουν οι παράγοντες το κάνουν από το υστέρημα τους. Ας σεβαστεί κάποιος τους κόπους αυτών των ομάδων».

The post Ομόνοια 29ης Μαΐου – ΣΕΡΓΙΟΥ στο {TS}: «Το δικό μας σπίτι – Σχεδόν ακατόρθωτο και το κατάφεραν» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες



Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες κατοικία στη Λεμεσό το βράδυ της Ανάστασης - Έτρεχε η Πυροσβεσιτκή -Δείτε βίντεο

Στις φλόγες τυλίχθηκε κατοικία στην περιοχή της Γερμασόγειας, το βράδυ του Σαββάτου (4/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top